vrijdag 24 februari 2012

stageweek 20/02-24/02

Deze week zijn we allemaal begonnen met lesgeven. Dit was een hele aanpassing. Om te beginnen moesten we onze lessen maken met een beperkte internetverbinding. Ook werkblaadjes maken is hier niet van toepassing want papier is hier erg duur en de scholen kunnen dat niet betalen. De handboeken, als ze er al hebben, zijn hier ook van de jaren stilletjes en zijn verouderd.  We moeten ons dus behelpen met de beperkte middelen die we hebben.

De lessen zijn altijd al goed meegevallen maar de klas volledig tot rust krijgen is haast onmogelijk omdat ze niet gewoon zijn om te zwijgen in de klas. Toch werken ze goed mee en vinden ze het fijn dat we eens met een andere aanpak komen. Zo hebben ze bijvoorbeeld nog nooit in groepen gewerkt en wisten ze absoluut niet wat ze moesten doen.

We beginnen ons al goed thuis te voelen in het schoolteam en worden geholpen door de collega's wanneer het nodig is. We zijn allemaal zeer tevreden over onze stageplaats en we hopen dat we veel kunnen betekenen voor de school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten